Lokale economie is van groot belang.

Gepubliceerd op 31 december 2021 om 16:22

Blog #3 Hans van Poelgeest, RWMD. De regionale munt in Westland en Midden Delfland is een steunpilaar tegen Covid. Dankzij het enthousiasme voor de Watermunt kunnen in 2022 veel kleine ondernemers en zelfstandige tijdens de pandemie het financiële hoofd boven water houden. 

Sterke groei
Hans van Poelgeest nu 47 jaar, oprichter en lid van de Raad van Bestuur legt uit: Bij grote economische moeilijkheden doet het Watermunt netwerk lokaal zijn werk. De Covid Lock down is een belangrijke proeftuin, we zijn er trots op te kunnen zeggen dat de Watermunt gemeenschap zijn rol rol op de best mogelijke manier speelt. De leden helpen elkaar in een periode van zeer sterke economische krimp. Het aantal leden is bijna verdubbeld". Momenteel beheert het circuit 2 regio's en diverse kernen.

 

Corona

De overheidsbeperkingen hebben uiteraard ook impact gehad op onze circulair geld activiteiten in 2020. Ondernemers verloren door de Lock down omzet en in sommige gevallen ook hun inkomen door faillissement. Tegelijkertijd was er enorm veel aandacht voor “koop lokaal”. De interesse in de Watermunt is sterk toegenomen, hoewel het daadwerkelijke gebruik van dit duurzame geld nog wel wat meer wind in de zeilen kan gebruiken. 

 

Borrelen van ideeën
Tijdens de gesprekken met ondernemers afgelopen maanden borrelde ideeën omhoog: hoe we in 2022 meer Westlanders en Midden Delflanders bereiken. Het maken van video's door en voor jongeren, met uitleg en achtergrondinformatie over geld en het effect van de Watermunt op de samenleving. Het waren dynamische ontmoeting die veel in gang gaan zetten, daar zijn we verheugd over. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.